Om klubben

Siameslinjen är en klubb med de orientaliska raserna siames, balines, orientaliskt kort- och långhår, peterbald och Thai i fokus.

Klubben grundades 1988 och har sitt säte i Stockholm men medlemmar över hela landet.
Vi är anslutna till SVERAK (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) och därigenom även till FIFe (Fédération Internationale Féline).

Vår målsättning är att värna och informera om raserna, men också att bidra till en positiv utveckling i aveln. Våra medlemmar stödjer vi aktivt med information och klubbaktiviteter.

Vi arrangerar medlemsträffar, ibland i egen regi och ibland i samarbete med andra kattklubbar eller andra samarbetspartners, där vi umgås under temat katt.

Vår medlemstidning Linjalen som senast kom ut 2019 har ett tillfälligt, eller permanent, uppehåll då vi i nuläget inte har någon som kan, orkar och vill sätta ihop en tidning åt oss. Om du är intresserad av att hjälpa till med tidningen framöver så hör gärna av dig. Kontaktuppgifter till klubben och styrelsen finns att hitta på hemsidan.

Linjalen

 

Artikel om Siameslinjen i Våra katter, 2013 Artikel om Siameslinjen i Våra katter, 2013. (Klicka för att se större bild och läsa texten)