Om klubben

Siameslinjen är en klubb med de orientaliska raserna siames, balines, orientaliskt kort- och långhår samt peterbald i fokus.

Klubben grundades 1988 och har sitt säte i Stockholm men medlemmar över hela landet.
Vi är anslutna till SVERAK (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) och därigenom även till FIFe (Fédération Internationale Féline).

Vår målsättning är att värna och informera om raserna, men också att bidra till en positiv utveckling i aveln. Våra medlemmar stödjer vi aktivt med information och klubbaktiviteter.

Vi arrangerar medlemsträffar, ibland i egen regi och ibland i samarbete med andra kattklubbar eller andra samarbetspartners, där vi umgås under temat katt.

Vår klubbtidning heter Linjalen och vår målsättning är att den ges ut 1–2 gånger per år.
Skicka gärna in material till tidningen och dela med er av bilder på era katter och berättelser om livet med katt.

Linjalen

Artikel om Siameslinjen i Våra katter, 2013

Artikel om Siameslinjen i Våra katter, 2013. (Klicka för att se större bild och läsa texten)